slider-01.jpg
Paraplyen i Halsnæs Medborgerhus
Fornyelse af velbesøgt aktivitetshus

Bygherre: Halsnæs Kommune
Arkitekt: Dines Jørgensen & Co.
Hovedentreprenør: Børge Nielsen A/S

”Paraplyen” i Hundested er beliggende i Halsnæs Medborgerhus, som er en gruppe bygninger opført i perioden 1963-1983. De rummede i sin tid byens rådhus.

Siden er bygningerne blevet omdannet til aktivitetshus for ældre borgere og førtidspensionister i Halsnæs Kommune, og bygningerne huser også byens bibliotek, og lokaler til foreningsarbejde. Med andre ord: Et populært tilbud, hvor mange års daglig brug har sat sine tydelige spor, og en renovering derfor var kærkommen. Med hjælp fra Dines Jørgensen & Co. og med stor kreativitet fra kommunens egne medarbejdere og de frivillige fra Paraplyen, blev ønsker og idéer oversat til nye muligheder. Mange lokalers funktion blev gentænkt, og er nu istandsat til nye formål og behov.

Husets tidligere kokkeskole er blevet til et moderne træningscenter med egne omklædningsrum, og en lille detalje her er, at man har bevaret de gamle fliser. Bygningen, der tidligere husede den populære Radio Halsnæs, samt smårumskontorer, er i dag omdannet til et nyt stort multirum, som muliggør foredrag, teater, musikarrangementer, besøg af børnehaver og meget mere. Caféen i kælderetagen har fået nyt køkken med udgang til gårdhaven, der er renoveret og ombygget med nye indbydende solterrasser. Udvendigt er bygningernes klimaskærm blevet renoveret, og enkelte facader er ombygget eller tilbageført til den oprindelige facade.

Rikke Romann fra Halsnæs Kommune fortæller:

"Processen omkring ombygningen af Paraplyen i Halsnæs Medborgerhus har involveret mange brugere, interessenter og fagfolk. Det har været vigtigt for Halsnæs Kommune at det færdige resultat giver gode forhold for brugerne med attraktive funktioner, den bedste udnyttelse af kvadratmetre samt høje standarder, og god kvalitet der kan holde i mange år fremover. Halsnæs Medborgerhus fremstår nu renoveret, optimereret og fyldt med nye tilbud til kommunens borgere. Samarbejdet med rådgiveren fra Dines Jørgensen & CO og entreprenøren fra Børge Nielsen har været præget af god fremdrift, en høj faglig sparring, samt et godt boldøje for at træffe de bedst mulige løsninger”.

Renoveringen af Paraplyen er således endnu et Børge Nielsen eksempel på, hvordan man kan bevare og renovere fremfor at rive ned og bygge nyt – se fotos nedenfor.

Referencer

Kontakt os

- og hør, hvordan vi kan hjælpe dig