slider-01.jpg
Hofmarskallatets kontorer ved Amalienborg
Totalrestaurering af Nordre Sidebygning

Bygherre: Slots- og Kulturstyrelsen
Arkitekt: Over Byen Arkitekter
Hovedentreprenør: Børge Nielsen A/S

Nordre Sidebygning er arbejdsplads/kontor for Hofmarskallatet, og den smukke bygning er nu bragt tilbage til fordums glorværdige tid med en totalrenovering. Bygningen er oprindeligt opført sammen med Schacks Palæ i perioden 1757-57, og senere forhøjet med en mezzanin i 1840, og med en beletage i forbindelse med sidebygningens tilknytning til Det Gule Palæ omkring 1854..

Bygningen har længe stået på ønskelisten til en gennemgribende istandsættelse, så det var et godt og gennemarbejdet projekt, som arkitekt og restaureringsekspert Jesper Sort præsenterede. Projektet indeholdt også et ønske om at etablere bedre tilgængelighed til kontorerne.

Der var meget få ændringer indretningsmæssigt, vægge er dog blevet revet ned og genopbygget – inklusiv bindingsværk, der var i dårlig stand. Gulvene er udskiftet, der er kommet ny frokoststue og køkken, og så er der blevet tilføjet en elevator. Vinduerne er blevet høvlet og restaureret, og der er isat nye håndtrukne glas, så de får det bølgede udtryk. Tagbjælker er blevet udskiftet, og der er kommet nye specialfremstillede ”Amalienborg-tegl” på.

Som altid er det med stor stolthed og fornøjelse, at vi laver restaureringer. Selvom der altid dukker overraskelser op, må man samtidig imponeres over kvaliteten af de gamle materialer. Tænk, at vi kan restaurere vinduer, der er mere end 100 år gamle – det er imponerende.

 

Simon Rosenvold Hvidt fra Slots- og Kulturstyrelsen fortæller:

”Samarbejdet har fungeret upåklageligt, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med virksomheder, der har stor indsigt i muligheder og faldgruber, når der skal restaureres med respekt for den særlige arkitektur”.

Referencer

Kontakt os

- og hør, hvordan vi kan hjælpe dig