Slide
10. klasseskolen i Hillerød Kommune
Udskiftning af vinduer i markant bygning

Bygherre: Hillerød Kommune
Rådgiver: Tegne-Stuen ApS
Fagentreprenør: Børge Nielsen A/S

Det første dilemma, der meldte sig var: Skal vi renovere de eksisterende vinduer eller skifte til helt nye?

Når man har til huse i en markant bygning fra 1800-tallet med mere end 100 vinduer i forskellige størrelser, er det sund fornuft at stille spørgsmålet:
Skal vi renovere eller skifte ud? Dels i forhold til økonomien og dels i forhold til det naturlige ønske om, at bevare det oprindelige udtryk med respekt for bygningens historie.

Løsningen blev at udskifte vinduerne med Frovin-vinduer, som netop kendetegnes ved at være moderne vinduer med et klassisk udtryk, der gør det muligt at respektere den originale arkitektur. Og det til en pris, der er billigere end at renovere på de eksisterende vinduer.

Næste dilemma opstod, da der var en ønske om hurtigt udskiftning af vinduerne samtidig med, at 10. klasseskolen deler bygning med Hillerød Ungdomsskole. Det betyder, at bygningerne bliver benyttet dagligt i tidsrummet fra kl. 8 til 21. Sammen med skolens personale blev der derfor udarbejdet en detaljeret tidsplan og et forløb for, hvor og hvornår vi kunne arbejde de forskellige steder uden at forstyrre undervisningen.

 

Thomas Krogh Jørgensen fra Tegne-Stuen fortæller:

”Samarbejdet har fungeret upåklageligt, og der har været en god løbende kontakt, når der skulle findes løsninger på de små problemer, som altid opstår undervejs. Vi kom i mål til tiden og med en skole, som er meget glade for deres nye vinduer”.

Se fotos nedenfor.

Referencer

Kontakt os

- og hør, hvordan vi kan hjælpe dig