Slider
Hillerød Stationsbygning
Restaurering af byens bevaringsværdige bygning fra 1864.

Bygherre: DSB Ejendomme
Arkitekt: Gottlieb Paludan
Hovedentreprenør: Børge Nielsen A/S

Hillerød Station blev indviet i 1864 som endestation for Nordbanen, og er senere blevet et trafikknudepunkt for hele Nordsjælland. Med opførelsen af et nyt supersygehus i Hillerød og en helt ny bydel – Favrholm – med egen station, er der behov for at revitaliseret hele stationsområdet omkring den ubenyttede stationsbygning, og skabe et imødekommende og naturligt sted for de besøgende og de mange pendlere at starte rejsen.

Her er Lagkagehuset og 7 Eleven flyttet ind i de nyindrettede butikker med café i stueplan, og på 1. salen er der etableret tidssvarende kontorfaciliteter, med respekt for de eksisterende rammer, for  kontorfællesskabet Voxeværket. 2. salen benyttes af DSB-personalet, der har fået kontor og tidssvarende velfærdsforanstaltninger, inkl. hvilerum.

Målet med restaureringen har været, at fremhæve og retablere den originale 1860’er-arkitektur. Med 1.923 etagekvadratmeter og 1.200 facadekvadratmeter har det krævet specialist-kompetencer at bevare størstedelen af gulve, døre, indfatninger, paneler og stuk samt restaurere de eksisterende flader. Her har Børge Nielsen A/S' mange års erfaring med restaurering gjort en stor forskel og deres maskinsnedkeri har kunne byde ind med ekspertise og adgang til værktøj fra gamle dage.

Som hovedentreprenør på et byggeri med særlige jernbanemæssige sikkerhedsforanstaltninger, fx arbejde tæt på køreledninger, måtte medarbejderne en tur på sikkerhedskursus inden arbejdet kunne påbegyndes, og i løbet af byggeprocessen har de deltaget i supervision og sikkerhedsmøder. Fokus på tilgængelighed har ligeledes et vigtigt parameter i hele fasen, og som bygherre har DSB Ejendomme naturligt haft fokus på sociale klausuler. Det er der kommet nogle spændende samarbejder ud af, bl.a. med praktikanter fra Erhvervsskolen og syriske flygtninge

Byggeriet er nomineret til Renover-prisen 2020.

Referencer

Ombygning af børneinstitution
Skovlyhuset
Æstetisk og bæredygtig udvidelse af integreret børneinstitution
Lagkagehusets nye domicil
Modernisering af gammel bygningsmasse til topmoderne kontorfaciliter i Københavns Nord-Vest kvarter.
Bæredygtigt bosted
Propellen
Ny bygning på 812 kloge m² fordelt på 12 boliger, fællesrum og personaleafsnit.
Historisk bygning restaureres
Hillerød Stationsbygning
Restaurering af byens bevaringsværdige bygning fra 1864.
previous arrow
next arrow
Slider

Kontakt os

- og hør, hvordan vi kan hjælpe dig

 B5A0065 SH 298x289p Done

Adm. direktør

Jesper Følbæk Nielsen

jfn@b-nielsen.dk
4050 6827

 B5A0065 SH 298x289p Done

Produktionsdirektør

Claus Løvgreen

clv@b-nielsen.dk
2065 7786

 B5A0065 SH 298x289p Done

Koncern- og udviklingsdirektør

Peter Følbæk Nielsen

pfn@b-nielsen.dk
5139 6262

 B5A0065 SH 298x289p Done

Projektleder

Lasse Teubner

lt@b-nielsen.dk
2253 6600

 B5A0065 SH 298x289p Done

Projektleder

Claes Vinge Olsen

cvo@b-nielsen.dk
2213 3078

 B5A0065 SH 298x289p Done

Projektleder

Bjørn Nymark Lund

bl@b-nielsen.dk
2520 7377

previous arrow
next arrow
Slider